Isidoor project 30 maart 2019

Ter ere van het 80-jarig jubileum is er speciaal voor scholen waar bamboefluiten gebouwd en bespeeld worden een jubileumcompositie gemaakt met als titel:

Het verhaal van Isidoor en De ezel en de ezeldrijver.

‘Het verhaal van Isidoor’ is een serie liedbewerkingen voor basisschoolleerlingen, de liedjes kunnen in de eerste plaats gezongen worden. De liedjes zijn aan elkaar gekoppeld met een verhaal over een ezeltje.

‘De ezel en de ezeldrijver’ is een muziekstuk, dat door gevorderde bamboefluitspelers gespeeld kan worden, en waar desgewenst door een kinderkoor ezel-geluiden aan kunnen worden toegevoegd.

De muziek kun je opvragen bij Corry de Klepper Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2019 worden Isidoor project dagen voor kinderen én volwassenen georganiseerd.

De eerste project dag is op 30 maart op de Vrije School in Amersfoort.

Kinderen uit Amersfoort, maar ook van elders zijn daar van harte welkom, evenals natuurlijk de leden van het Pijpersgilde.

Kinderen op de Vrije School Amersfoort gaan vóór die tijd met hun leerkracht een aantal liedjes instuderen. Ook bij gezellen die in de buurt (of wat verder weg) wonen, kan aan de liedjes gewerkt worden.

Op 30 maart komen ze allemaal bij elkaar, om het hele verhaal te spelen op de bamboefluit. Volwassen bamboefluitspelers komen de moeilijkere partijen erbij spelen, en daar mag natuurlijk ook door kinderen aan meegedaan worden.

Er zal in twee of drie groepen gewerkt gaan worden: bedreven spelers plus kinderen die de sopraanfluit over de hele omvang vlot bespelen gaan o.l.v. Renilde Duif, die de liedbewerkingen gemaakt heeft, aan de slag met de bladmuziek.

Kinderen die nog niet zo lang bezig zijn met fluiten, gaan in een aparte groep oefenen op de fluit en op slagwerk. Het muziek maken zal worden afgewisseld met tekenen en schilderen.

Na de middagpauze komt het hele orkest bij elkaar, en wordt het hele verhaal in elkaar gepast.

Wil je meedoen, meld je dan aan liefst vóór 15 maart

Klik onderaan dit artikel op de knop ‘inschrijfformulier’.

  • Voor kinderen is deelname een de dag gratis.
  • Volwassen leden van het Gilde betalen € 2,- (graag gepast meenemen!)
  • Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd.
  • Ieder neemt zelf zijn eigen lunchpakketje mee.
  • Kinderen kunt tussen 10 uur en half 11 worden gebracht.
  • Om half 4 geven we een presentatie voor het eigen publiek.
  • Kun je niet de hele dag meemaken, geef dan even aan bij Opmerkingen, hoe laat je erbij zult zijn.

Het adres is:  

Vrije School Amersfoort
Roméostraat 74
3816 SE Amersfoort